PUBLICATIES


MA IN HUIZE ST. ELISABETH is een bundeling van de artikelen die de auteur in de periode mei 2018- januari 2019 wijdde aan de opname en het verdere verblijf van zijn hoogbejaarde moeder in dit gerenommeerde zorgcentrum aan de Wouwseweg.  Persoonlijke ervaringen worden in een breder perspectief gesteld. De ouderenzorg kan en moet verbeterd worden, het is aan de politiek daarvoor verantwoordelijkheid te nemen, zo luidt het betoog. Misschien is het wel tijd voor een vervolg op het manifest van Hugo Borst.

 

VERSCHENEN IN 2019

Leverbaar


PLEIJSTER OP DE WONDE gaat verder waar DE NAARSTIGE NIEUWSRAPER vorig jaar ophield. Dit boek bestrijkt de periode juni 2017 - juli 2018. Een jaar waarin weer heel wat gebeurtenissen de revue passeerden. Zo blikt de schrijver terug op de gemeenteraads-verkiezingen van maart 2018 en in de persoonlijke sfeer op de opname van zijn bejaarde moeder in het BRAVIS Ziekenhuis en Huize St. Elisabeth.

 

VERSCHENEN IN 2018

Leverbaar


DE NAARSTIGE NIEUWSRAPER bundelt de 61 columns die Jaap Pleij in de periode januari - mei 2017 publiceerde op deze site en op dichtbij.nlroosendaal.nl. Ook is in dit boek de volledige tekst opgenomen van zijn toneelstuk "Alexander". Dit stuk werpt een nieuw licht op de Nederlandse koningskwestie. Niet Koning Willem III zou de biologische vader zijn van Wilhelmina, maar zijn particulier secretaris De Ranitz.

VERSCHENEN IN 2017

Leverbaar


SLOTPLEIJDOOI bestaat uit 82 columns die in de periode juni 2016 -  december 2016 onder meer zijn gepubliceerd op Dichtbijwebsites in West-Brabant, gazetroosendaal.nl en  roosendaalspleijdooi.jimdo.com.

De meeste verhalen zijn gebaseerd op actuele gebeurtenissen in Roosendaal. SLOTPLEIJDOOI betekent echter allerminst het slot van deze schrijverscarrière.

VERSCHENEN IN 2017

Leverbaar


KRING-GESPREKKEN bestaat uit 87 columns, die in de periode november 2015 - mei 2016 onder meer zijn gepubliceerd op Dichtbijwebsites in West-Brabant en op www.gazetroosendaal.nl. De meeste verhalen zijn gebaseerd op de voorstellingen die in deze periode te zien waren in De Kring.

VERSCHENEN IN 2016

Leverbaar


TELEVISIE-ROOS bestaat uit 75 columns, die in de periode november 2014 - oktober 2015 onder meer zijn gepubliceerd op de Dichtbijwebsites in West-Brabant. Deze bundel heeft een wat persoonlijker karakter dan de voorgangers. Zo vertelt Pleij over zijn eerste kennismaking met André van Duin, kort nadat deze in 1964 de televisietalentenjacht "Nieuwe Oogst" had gewonnen.

VERSCHENEN IN 2015

Leverbaar


Na ROOSEND(W)ALERS en ROOSEND(W)ALERS 2 is nu ook ROOSEND(W)ALERS 3 een feit. Deel 3 bestaat uit 65 korte verhalen en columns, zijnde de oogst uit de periode november 2013 - oktober 2014.

VERSCHENEN IN 2014

Leverbaar


ROOSEND(W)ALERS 2 bestaat uit 88 columns en verhalen, geschreven in de periode 2011 - 2013.

VERSCHENEN IN 2013

Leverbaar


In ROOSEND(W)ALERS zijn 26 verhalen gebundeld die in de jaren negentig van de vorige eeuw en in het eerste decennium van deze eeuw uit Pleij's pen zijn gevloeid.

VERSCHENEN IN 2011

Leverbaar


JAN MOL EN ANDERE ZAKEN bevat de bundeling van alle afleveringen uit de rubriek "Mijn Recente Ontmoetingen Met Jan Mol", die in 2008 in "De Roosendaalse Krant" zijn gepubliceerd.  Daarnaast zijn in dit boek nog een aantal korte verhalen en portretten opgenomen, geschreven in dat zelfde jaar.

VERSCHENEN IN 2009

Niet meer leverbaar


Dit jubileumboek is samengesteld bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Roosendaal Symfonie Orkest (RSO). Het geeft in vogelvlucht een inzicht in de geschiedenis van het orkest.

VERSCHENEN IN 2008

Niet meer leverbaar


PORTRETTEN VAN KOPSTUKKEN bevat interviews met en biografische beschouwingen over interessante personen die het levenspad van de auteur hebben gekruist.

VERSCHENEN IN 2008

Niet meer leverbaar


In de jaren 1998 en 1999 liet Jan Mol wekelijks zijn licht optekenen in de rubriek "Mol Neust Bovengronds", die verscheen in het weekblad Roosendaals Nieuws. De teksten uit die rubriek zijn nu terug te lezen in dit boekje over een kleurrijke persoonlijkheid die maar wat graag boven de grond neust in "zijn stadje".

VERSCHENEN IN 2007

Niet meer leverbaar


De tien carnavalsprinsen die Roosendaal sedert 1958 hebben gediend, worden in TIEN TULLEPETAONSE OOGHEDEN geportretteerd.

VERSCHENEN IN 2006

Niet meer leverbaar