Zaterdag 2 mei 2020

PEERISCOOP DRAAIT DOOR DANZIJ LIVE-STREAMTICKET

Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 13 oktober zijn de corona maatregelen voor theaters voor de komende vier weken aangescherpt, zo ook voor de voorstellingen van Theater Peeriscoop die in Gorcum in De Nieuwe Doelen gespeeld zouden worden. De nieuwe maatregelen stellen een maximum van 30 bezoekers tijdens een theatervoorstelling. Voor diverse grotere theaters aanleiding om de geplande voorstellingen voor de komende weken te verplaatsen. Toch heeft eigenaar Fred Delfgaauw van Peeriscoop een manier bedacht om de activiteiten voort te zetten. Misschien een idee voor De Kring.

Delfgaauw: De verleende ontheffing – waardoor wij meer bezoekers mochten ontvangen – is nu vervallen. Ook zijn wij genoodzaakt om de horeca in Theater Peeriscoop en Schouwburg De Nieuwe Doelen te sluiten. Als bezoeker is het daardoor helaas niet mogelijk om vooraf of achteraf iets te drinken.

 

Met maximaal 30 personen bij een voorstelling zijn de kaartjes natuurlijk snel uitverkocht. Niet getreurd, u kunt uw favoriete voorstelling gewoon thuis (op de bank) meekijken.

 

Het werkt als volgt:
- U koopt via onze website www.peeriscoop.nl een livestream ticket voor een voorstelling.
- U ontvangt van ons een unieke link die alleen op de avond en het tijdstip van de voorstelling werkt.
- Op de avond zelf klikt u op de link en kunt u live meekijken, bij sommige voorstellingen is zelfs interactie mogelijk.

 

Peeriscoop lanceert Peerflix

 

Tot en met eind mei 2021 zijn er veel voorstellingen die live gestreamd worden. Wilt u deze allemaal graag zien? Neem dan een Peerflix abonnement. U betaalt € 50,00 per seizoen (tot en met mei 2021) en kunt alle stream voorstellingen thuis meekijken. Ook dan ontvangt u een paar dagen van tevoren uw link en wordt u er dan gelijk aan herinnerd dat u kunt kijken.

 

Alleen voorstellingen die in Peeriscoop gespeeld worden, worden live gestreamd.

 

Even heerlijk genieten van jazzgerelateerde Nederlandstalige liedjes met ruimte voor improvisatie? Voor de muziekvoorstelling van Jeroen Zijlstra, as. zondag 18 oktober om 17.00 uur, zijn nog enkele theaterkaarten beschikbaar. Met uw (klein)kind er eventjes tussenuit in de herfstvakantie? Ook voor de familievoorstelling (8 ) Ali & Nino op woensdag 21 oktober om 15.00 uur, van de Witte Raaf zijn nog enkele zaalkaarten.

 

KOMENDE VOORSTELLINGEN

 

DINSDAG 20 OKTOBER | 19:00 | € 19.50 | Cabaret

 

Tim Hartog - Schadevrije Jaren

 

SCHADEVRIJE JAREN

 

Vroeg of laat loopt iedereen een keer schade op. De vraag is hoe je hiermee omgaat. Blijf je doorlopen met de geleden schade of maak je er melding van, zodat iedereen op de hoogte is van jouw krassen? Bovendien vervallen dan je schadevrije jaren? In deze voorstelling onderzoekt Tim hoe we kunnen voorkomen dat we eindigen als onzekere oververzekerden die zelfs zichzelf niet meer vertrouwen.

 

“Tim heeft meteen de lachers op zijn hand en weet het publiek ook blijvend te boeien. Zijn verhaal is onderhoudend en amusant en heeft maatschappelijke relevantie.”
— Juryrapport Utrechts Cabaret Festival

 

“Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.”
— Juryrapport Leids Cabaret Festival

 

Deze voorstelling wordt twee keer gespeeld. Aanvang 19.00 en 21.00 uur. De foyer is een half uur voor aanvang geopend.

 

MEER>

 

VRIJDAG 23 OKTOBER | 19:00 | € 15.00 | Cabaret

 

Lonneke Dort - Allemaal of Niemand (1e try-out)

 

In ‘Allemaal of Niemand’ heeft Dort het over haar natuurlijke neiging om zich af te zonderen terwijl ze er tegelijkertijd naar verlangt deel uit te maken van een groter geheel. Een nieuw programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en geestige observaties van deze cabaretier met een gezonde dosis bluf.

 

De op het eerste gezicht zo vriendelijke Lonneke Dort slaat een akkoord aan en trekt de toeschouwer mee in een wereld vol gevaar. Hoewel Lonneke dolgraag ja wil zeggen, zegt ze meestal nee. Ze speelt graag het spel en hoewel ze verlangt deel uit te maken van een groter geheel, kan ze zich maar moeilijk vinden in de spelregels. En toch was ze een volle week te zien in 'De slimste Mens' ...

 

Lonneke Dort won in 2017 de AKF Sonneveldprijs met haar 2e avondvullende voorstelling. De vakjury schreef over haar:
“Er klopt iets niet aan deze vrouw. En als er iets niet klopt, wordt het boeiend. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet zichzelf er steeds spannend mee te houden. Deze vrouw, die haar publiek naar haar hand kan zetten in een meezinger met een foute tekst, hoort thuis op een podium.”

 

Lonneke speelt in Peeriscoop één van haar eerste try-outs. In mei 2021 komt ze terug om haar tournee ook in Peeriscoop af te sluiten als de voorstelling helemaal klaar is.

 

Deze voorstelling wordt twee keer gespeeld. Aanvang 19.00 en 21.00 uur. De foyer is een half uur voor aanvang geopend.